Küldetésünkként tekintünk arra, hogy tisztelegjünk az egyedülálló környezet előtt, tolmácsoljuk szépségét – a gyümölcs átalakításával a borkészítés hagyományait méltó módon értelmezzük újra. Így okozva örömet azoknak, akik elfogyasztják, és természetesen magunknak is, akik a megalkotás folyamatának minden percét élvezhetik!

Gilvesy Pincészet

Filozófia

Gilvesy Pincészet

Teljes mértékben lenyűgöz minket ez a táj, csodálói vagyunk a földnek, amelyet megmunkálunk. A Gilvesy Pincészet célja, hogy kifejezésre juttassa ennek a borvidéknek az erejét. Őshonos, valamint nemzetközi szőlőfajtáinkat is organikus szellemben neveljük a 4 millió éves vulkanikus eredetű lejtőkön - a tradíciót és a modern technológiát segítségül hívva hozzuk létre jellegzetes, élettel teli borainkat.

Tápláljuk a földet.

A szőlőtermesztésben és a gazdálkodásban is az organikus szemlélet vezérel minket. Mindennek alapja a talaj – ha megőrizzük a termőföld egészségét, a szőlőnk is egészséges marad.

Minimalista beavatkozás a pincében.

A legjobb feltételeket biztosítva, kis mértékben kontrolláljuk és persze irányítjuk is az erjedés folyamatát, de hagyjuk, hogy a természet elvégezze a maga munkáját. Ez általában a spontán erjedés alkalmazását jelenti, valamint magyar tölgyfahordók használatát, melyek fontos szerepet töltenek be a bor élete során. Egy igazán jó évjárat onnan ismerszik meg, hogy a borásznak kevés munkája akad a pincében, mert a természet átveszi helyette az irányítást.

A kreativitás nem csak megengedett,de elvárás is.

Nem célunk egyenborok készítése. Számunkra a kísérletezés és a haladás szelleme a mértékadó.

Gilvesy Pincészet

Borainkkal értéket szeretnénk közvetíteni.

Legyen szó vásárlóink elvárásairól, vagy éppen csomagolásról, címkéinkről, együttműködő partnereinkről, vagy a gasztronómiai élményről, melyet boraink mellé kínálunk, mantránk a minőség és a kreativitás.

Gilvesy Pincészet

Játékosok

Gilvesy Pincészet

Gilvesy Róbert és Ruppert Márton, a nemzetközi szemléletet követő, fiatal és tehetséges helyi borász közös munkájából születnek a Gilvesy Pincészet borai – a Szent György-hegy ősi, vulkáni lejtőin termő hazai örökség és a nemzetközi fajták ápolásából.  Gilvesy Róbert magyar származású nagyszülőkkel rendelkezik, akik Szatmár és Somogy megyéből vándoroltak ki Kanadába. Róbert egy kanadai farmon nőtt fel, így a termőföld szeretete már fiatal korában meghatározó volt. Néhány évig építészeti pályán és nemzetközi üzleti területen dolgozott, majd visszatért régi szenvedélyéhez, a föld megmunkálásához. Ausztriában sajátította el a borászkodás mesterségét, rengeteget utazott – ezalatt folyamatosan bővítette ismereteit.

Ruppert Márton ezen a vidéken nőtt fel. A tájban rejlő lehetőségek már gyermekkorában magával ragadták, így nem volt kérdés mivel szeretne foglalkozni. Borászati tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte, kisebb kitérő után végül Róberttel való találkozás hozta meg számára az igazi lehetőséget, hogy hivatásának és egyben hobbijának éljen. Közös vonásuk a borkészítés és a föld iránti szeretetük. Nem lenne teljes a kép, ha nem tennénk említést a sok kiváló helyi vállalkozóról és a környező falvak idénymunkásairól, akik minden szüret alkalmával velünk tartanak. Ők az igazán értékes erőforrások, folytonosságot biztosítanak számunkra a szőlőben és a pincében egyaránt.

Gilvesy Pincészet