Küldetésünkként tekintünk arra, hogy tisztelegjünk az egyedülálló környezet előtt, tolmácsoljuk szépségét és gazdagságát. A szőlő, a föld és a környezet egységével kialakított kapcsolatunkban a tájhoz méltó módon értelmezzük újra a borkészítés hagyományait, így szerezve örömet azoknak, akik elfogyasztják a borainkat, és természetesen magunknak is, hiszen az alkotás folyamatának minden percét élvezzük!

Gilvesy Pincészet

Filozófia

Gilvesy Pincészet

Lenyűgöz minket ez a táj, csodálói vagyunk a földnek, amelyet megmunkálunk. A Gilvesy Pincészet célja, hogy kifejezésre juttassa a borvidéknek az erejét. Őshonos és nemzetközi szőlőfajtáinkat egyaránt organikus szellemben neveljük a 4 millió éves, vulkanikus eredetű lejtőkön. A tradíció és a modern technológia összehangolásával hozzuk létre jellegzetes, élettel teli borainkat.

Tápláljuk a földet

A szőlőtermesztésben és a gazdálkodásban is az organikus szemlélet vezérel minket. Mindennek alapja a talaj: ha megőrizzük a termőföld egészségét, a szőlőnk is egészséges marad.

Minimalista szemlélet a pincében

A legjobb feltételeket biztosítva kis mértékben kontrolláljuk és persze irányítjuk is az erjedés folyamatát, de hagyjuk, hogy a természet elvégezze a maga munkáját. Ez általában a spontán erjedés alkalmazását, valamint magyar tölgyfahordók használatát jelenti, melyek fontos szerepet töltenek be a bor élete során. Egy igazán jó évjárat onnan ismerszik meg, hogy a borásznak kevés munkája akad a pincében, mert a természet átveszi helyette az irányítást.

A kreativitás nem csak megengedett, de elvárás is

Nem célunk egyenborok készítése. Számunkra a kísérletezés és a haladás szelleme a mértékadó.

Gilvesy Pincészet

Borainkkal értéket szeretnénk közvetíteni

Legyen szó vásárlóink elvárásairól, vagy éppen csomagolásról, címkéinkről, együttműködő partnereinkről, vagy a gasztronómiai élményről, melyet boraink mellé kínálunk, mantránk a minőség és a kreativitás.

Gilvesy Pincészet

A borászok

Gilvesy Pincészet

A nemzetközi szemléletet követő Gilvesy Róbert és a fiatal, tehetséges helyi borász, Ruppert Márton közös munkájából születnek a Gilvesy Pincészet borai. Gilvesy Róbert nagyszülei Szatmár és Somogy megyéből vándoroltak ki Kanadába. Róbert egy kanadai farmon nőtt fel, így a termőföld szeretete már a fiatalkorát meghatározta. Néhány évig építészeti pályán és nemzetközi üzleti területen dolgozott, majd visszatért régi szenvedélyéhez, a föld megmunkálásához. Ausztriában sajátította el a borászkodás mesterségét, rengeteget utazott, ami alatt folyamatosan bővítette ismereteit.

Ruppert Márton ezen a vidéken nőtt fel. A tájban rejlő lehetőségek már gyermekkorában magával ragadták, így nem volt kérdés, hogy mivel szeretne foglalkozni. Borászati tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte. Kisebb kitérő után végül a Róberttel való találkozás hozta meg számára a lehetőséget, hogy hivatásának és egyben hobbijának éljen. Közös vonásuk a borkészítés és a föld iránti szeretet.

Nem lenne teljes a kép, ha nem tennénk említést a sok kiváló helyi vállalkozóról és a környező falvak idénymunkásairól, akik minden szüret alkalmával velünk tartanak. Elkötelezett munkájukkal folytonosságot biztosítanak számunkra a szőlőben és a pincében.

A Szent György-hegy vulkanikus lejtőin termő őshonos örökségünk és a nemzetközi fajták ápolása közösséggé tett minket.

Gilvesy Pincészet