A 4 millió éves vulkánokon organikusan termesztett helyi és nemzetközi szőlőfajtáinkból élettel teli és karakteres borokat alkotunk modern technológiával ötvözve a tradíciót.

Pincészet

Szent György-hegyi pincészetünk a 18. század végén épült Esterházy présház romjain kelt új életre.

A régi háznak csupán a külső falai, konyhájának füstös kéménye és 30 méter hosszú, téglaboltozatos pincéje maradt épen.

A borászat modern épületének megtervezésekor – a stílusosságon és a kifinomultságon túl - elsődleges szempont volt a szőlő kíméletes feldolgozása és a borok optimális tárolása. Hűthető acéltartályaink és fahordóink segítségével precízen nyomon követhetjük az erjedést, amely kulcsfontosságú a bor születésében.
Gilvesy Pincészet
Gilvesy Pincészet

Dűlők

Gilvesy Pincészet
A dűlők kiválasztását hosszú tervezés előzte meg, hiszen mindennek ez az alapja. Az elsőként kiválasztott szőlőterület az 1,3 hektáros Tarányi-dülő volt, amelynek 45 éves tőkéi elsőosztályú alapanyagot szolgáltatnak dűlőszelektált rajnai rizlingünkhöz. A második, 1,2 hektáros terület közvetlenül az Oroszlánszáj-kút alatt fekszik. Mindkettő déli tájolású, pannon lösszel és nagy bazaltdarabokkal átszőtt parcella. A Mogyorós-dűlő 2011-ben vált birtokunk részévé, de az innen származó szőlőből már 2009 óta készítünk emlékezetes bort, így aztán nem is volt nehéz a dűlő megvásárlása mellett döntenünk, az itt álló idős tőkék terméséből - a Tarányihoz hasonlóan - dűlős bor is készül. Az ide telepített sauvignon blanc szőlőfajtának kimondottan kedvez a hegy kissé hűvösebb, északi oldala. A talaj lazább, mint a déli oldalon, enyhén homokos, bazalt- és tufadarabokkal.
A Váradi-dűlő, amelyet mi csak „Bárány-dűlőnek“ nevezünk, hosszú éveken át juhok és kecskék legelőjéül szolgált. Ennél organikusabb területet keresve sem találhattunk volna. A 10,5 hektáros területre rajnai rizlinget, olaszrizlinget, furmintot és sauvignon blanc-t telepítettünk különböző blokkokban. A talaj szerkezete rendkívül változatos: hol nagyon kötött, hol könnyebb, lazább, de mindenhol telis-tele van bazaltkövekkel, sziklákkal! Délkeleti fekvésének köszönhetően kedvező, enyhén szellős klíma jellemzi.
Gilvesy Pincészet