A 4 millió éves vulkánokon organikusan termesztett helyi és nemzetközi szőlőfajtáinkkal
élettel teli és karakteres borokat alkotunk meg,
a tradíció és a modern technológia egyesítése nyomán.

Pincészet

A Pincészet a Szent György-hegyen a késő 18. században épült Esterházy présház romjain kelt új életre –

a régi háznak csupán külső falai, konyhájának füstös kéménye és 30 méter hosszú, téglaboltozatos pincéje maradt épen.

A borászat modern épületének megtervezése során – a stílusosságon és a kifinomultságon túl - elsődleges szempont volt a szőlő kíméletes feldolgozása, és a borok lehető legoptimálisabb tárolása. Hűthető acéltartályaink és fahordóink segítségével precízen nyomon követhetjük az erjedést, amely kulcsfolyamat a bor születésében.
Gilvesy Pincészet
Gilvesy Pincészet

Dűlők

Gilvesy Pincészet
A dűlők kiválasztását hosszú tervezés előzte meg, hiszen minden itt kezdődik. Az elsőként kiválasztott szőlőterület, az 1,3 hektáros Tarányi dülő volt melynek 40 éves tőkéi elsőosztályú alapanyagot szolgáltatnak dűlőszelektált rajnai rizlingünkhöz. A második, egy 1,2 hektáros terület közvetlenül az oroszlány kút alatt fekszik. Mindkettő déli tájolású, pannon lösszel és nagy bazalt darabokkal átszőtt parcella. A Mogyorós dűlő 2011-ben vált birtokunk részévé, de az innen származó szőlőből már 2009 óta készítünk emlékezetes bort, így aztán nem is volt nehéz a dűlő megvásárlása mellett döntenünk, az itt álló idős tőkék terméséből - a Tarányihoz hasonlóan - dűlős bor is készül. Az ide telepített sauvignon blanc szőlőfajtának kimondottan kedvez a hegy kissé hűvösebb, északi oldala. A talaj lazább mint a déli oldalon, enyhén homokos bazalt- és tufadarabokkal.
A Váradi-dűlő, melyet mi csak „Bárány-dűlőnek“ nevezünk hosszú éveken át juhok, bárányok és kecskék legelőjéül szolgált. Ennél organikusabb területet keresve sem találhattunk volna. A 10,5 hektáros területre rajnai rizlinget olaszrizlinget, furmintot és sauvignon blanc-t telepítettünk különböző blokkokban. A talaj szerkezete rendkívül változatos hol nagyon kötött, hol könnyebb, lazább, de mindenhol telis-tele van bazalt kövekkel, sziklákkal! Dél-keleti fekvésének köszönhetően kedvező, enyhén szellős klíma jellemzi.
Gilvesy Pincészet