Az Alapítóról
A Gilvesy Pincészetet Robert Gilvesy alapította 2012-ben. A pincészet, amely a Szent György-hegy vulkanikus lejtőin fekszik, egy kontinenseket összekötő élet alakította. A kanadai Erie-tó közelében nőtt fel Robert, de 1989 után úgy dönt, hogy Magyarországra költözik, magával hozva örökségét és építészeti háttérét, amelynek köszönhetően 2009 és az első szüret, 2012 között felújították a birtok 17. századi pincéjét. A 2014-ben bio termesztésre átállt szőlőültetvényekkel dolgozó pincészetünk olyan fajtákra koncentrál, amelyek kifejezik a hegy bazaltban gazdag talajának jellegét, köztük a rajnai rizling, a furmint és az olaszrizling. A borok visszaadják Robert elkötelezettségét az átgondolt, alacsony beavatkozású borászat iránt. A Volcanic Wines of Pannonia alapító tagjaként Robert segített felhívni a világ figyelmét a Balaton-felvidékre és annak egyedülálló geológiai örökségére. A Gilvesy Pincészet célja, hogy olyan borokat készítsen, amelyek formabontóak, mindazonáltal tükrözik a Balaton-felvidék és a hegy hagyományait.